Serin

Verzekerings-/bedrijfsarts voor Landelijke Expertisebalie - Spreekuurlocatie

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 24-04-2016 Functiecategorie Zorg - Artsen / Chirurgen
Standplaats Spreekuurlocatie Niveau Professional
Opleidingsniveau WO / PhD Dienstverband Interim met uitzicht op vast
Uren 4 - 40 Salaris freelance honorarium of combi m...
Vacature bij De Landelijke Expertisebalie: Verzekerings- en/of bedrijfsartsen

Wij zijn op zoek naar praktisch en ondernemend ingestelde verzekerings,- en/of bedrijfsartsen die mee willen bouwen aan de succesformule van de Landelijke Expertisebalie.

Wie we zijn
De Landelijke Expertisebalie is gevestigd in Den Haag en Apeldoorn. In Apeldoorn beschikken wij over een centraal gelegen kantoor met trainingsruimte voor 20 personen waar wij ook vaak seminars en trainingen organiseren. Daarnaast beschikken we over diverse spreekuurlocaties in heel Nederland en organiseren wij regelmatig intervisie- en trainingsbijeenkomsten. Hierin werken wij samen met onze partners van asodiz (www.asodiz.nl). 

Wij beschikken over een goede samenwerking met een groeiend aantal advocatenkantoren waarvoor wij de arbeidsmedische expertise leveren in bezwaar en beroepszaken. 


Wij werken met een vast kernteam aan professionals, die worden ondersteund door een goed geoutilleerde backoffice. Tevens werken wij met een zogenoemde flexibele schil aan professionals, die worden ingezet bij pieken in aanvragen. Binnen het onafhankelijk (en vaak multidisciplinaire) onderzoek onderscheiden we verschillende onderzoek categorieën. Per aanvraag wordt beslist welke categorie ingezet moet worden om tot de juiste medische expertise en/of oordeel te komen.

Wat we doen
De Landelijke Expertisebalie wordt ingeschakeld voor het oplossen en/of onderbouwen van arbeidsongeschiktheidsclaims en geschillen, (ook in bezwaar- en beroepszaken tegen het UWV), het repareren van loonsancties die zijn opgelegd aan werkgevers op basis van de Wet Verbetering Poortwachter. Ook worden wij geraadpleegd voor het afgeven van een second opinion of een deskundigenoordeel.

Wij zoeken ervaren en gemotiveerde professionals die een bijdrage willen leveren aan het realiseren van de ambitieuze doelstelling van De Landelijke Expertisebalie:
- Expert zijn in Expertises
- Snelle, onafhankelijke en deskundige dienstverlening
- Heldere, integrale en multidisciplinaire rapportages

Over de functie: de ontbrekende expertiseschakel in arbeid medische samenwerking
Als arts voor arbeid en gezondheid ben je verantwoordelijk voor Arbo curatieve samenwerking met bedrijfsartsen/medisch adviseurs aan de klantkant en medisch specialisten uit de curatieve sector.


Je helpt verwijzers en cliënten met vragen, voert intakes uit, raadpleegt behandelend arts(en), schakelt medisch specialisten in voor aanvullend advies of intercollegiaal overleg, overlegt met contactpersonen aan werkgeverszijde, maakt arbeidsgeneeskundige rapportages en beargumenteert keuzes ten behoeve van de juiste vervolgstap of interventie.


In voorkomende gevallen help je tevens bij bezwaar- en beroepszaken rond afschatting van arbeidsongeschiktheid. Kortom, een spin in het web die met reële medische problematiek aan de slag gaat om duurzame inzetbaarheid en optimale benutting van arbeidsvermogen te bewerkstelligen. Wendbaar en flexibel zonder al te veel overhead.

Wie we zoeken
Wij komen graag in gesprek met gemotiveerde en zelfstandige verzekerings,- en of bedrijfsartsen met de overtuiging dat arbeid gerelateerde zorg in Nederland beter kan en moet. 


Jij

• Hebt ervaring met bezwaar en beroepszaken in of voor het UWV (is een pre) en ook wordt kennis van de verschillende arbeidsongeschiktheidsregelingen in Nederland veronderstelt;
• Bent een BIG-geregistreerde bedrijfs- en/of verzekeringsarts;
• Bent beschikbaar op freelancebasis;
• Hebt de persoonlijke kwaliteiten: integer, deskundig, respectvol en resultaatgericht;
• Hebt affiniteit met multidisciplinair samenwerken rond complexe problematiek;
• Bezit empathisch vermogen;
• Bent gedreven;
• Beheerst de Nederlandse taal vloeiend in woord en geschrift;
• Wil graag een teamprestatie neerzetten met de vrijheid van professionele zelfstandigheid.

Wat we bieden
• Excellente vergoeding per rapportage in vaste dienst of freelance
• Volledige administratieve ontzorging door onze backoffice
• Verzorgde online omgeving
• Werkdagen: Flexibel en avonduren/weekend mogelijk
• Professionele en deskundige begeleding en intervisie door Senior Bezwaar en Beroepsartsen en Gerechtelijk Deskundigen. 

Meer weten of reageren?
Neem contact op via info@expertisebalie.nl of bel ons op 085-3031476

Meer informatie
Deze vacature betreft een parttime functie.

Functiecategorie(ën) Zorg - Artsen / Chirurgen
Branch(es) Adviesbureau / Consultancy
Provincie(s) Nederland
Trefwoorden verzekeringsarts, bedrijfsarts, arbeidsmedische expertise, arts, bezwaar en beroep, arbeidsongeschiktheid

Contactgegevens

Contactpersoon Eric aan de Stegge

Vestigingsplaats

Solliciteer